Wednesday, January 11, 2012

Dengan Mu aku Hidup

Dengan Mu aku Hidup

Dengan Mu aku hidup
Dengan Mu aku mati
Hanyalah padaMu
Hanyalah untukMu
Hidup kan dijalani

PadaMu ku berserah
PadaMu ku berpasrah
Hanyalah padaMu
Hanyalah untukMu
Hidup kan dijalani

Engkau Allah yang Maha Mendengar
Engkau Allah yang Maha Penyayang
Engkau yang mengampuni
Engkau yang memaafkan
Engkau Allah

Allahurrahman Allahurrahim
Allahul malikul kuddusussalam
Allahul mukmin allahul muhaymin
Allahul azzizul jabbarrul muttaqabbir

 ~Opick~


Di dalam mengharungi kehidupan,…kita tidak akan terlepas dari melakukan kesilapan…itulah kelemahan, kekurangan setiap manusia….iman manusia kekadang tinggi kekadang rendah,….daripada kesilapan itulah, kita koreksi diri kita ,..muhasabah kembali dimanakah kita disisiNya….

Setiap ujian yang diberi itu adalah menjadikan diri kita kembali dekat denganNya,…dan mengakui segala kesilapan,…dalam masa yang sama Allah menjadikan kita kuat dan matang dalam menghadapi ujianNya,,,,,.pertingkatkan doa dan baiki hubungan denganNya kembali agar rahmat, taufik dan hidayah Nya sentiasa bersama kita di dalam setiap langkah kehidupan kita……

Bersangka baiklah dengan Allah…..sesungguhnya Allah bersama sangkaan hamba-hambaNya,…..jangan putus asa,….kuatkan semangat,…nikmat iman itu tersangatlah indah,…tidak boleh digambarkan bagaimana,,….

Semoga kita semua di dalam rahmat dan kasih sayangNya,…amin Ya Rab……3 lagi paper final…insyaAllah you can do your best,….pertingkatkan usaha dan perbanyakan doa,….(^_^)


110112
caHaYaHaTi
10:48am

No comments:

Perjuangan

Bismillah... Semasa perjalananku ke universiti, sempat aku mendengar bicara seorang ilmuan. Tokoh Maulidur Rasul Peringkat Kebangsaan 20...