Posts

Showing posts from November, 2010

Headache,,,

Bismillahhirrahmanirhim, Assalamualaikum,... Alhamdulillah syukur akan rahmatnya telah meberikan kita nikmat hidup, nikmat untuk bernafas, melihat, mendengar dan pelbagai lagi,....bagaimana untuk kita halakan rasa bersyukur kita ini,..?....bersama kita fikirkan...
alhamdulillah selesai sudah 1st paper untuk final exam,...insyaAllah ada 6 lagi paper yang menanti,... 2 paper akan menyusul sebelum ana bercuti bagi hari raya aldiladha,.iaitu Penilaian dan Pengukuran dlm PTV dan Pengantar PTV....(^_^)...
semalam sahabat ana mengajak untuk pergi ke PK (pusat kesihatan UTM)..kata nya pening kepala yang amat sangat....ana tanpa memberi alasan,...pergi menemaninya,..risau juga kalau dia ada apa-apa,...sebenarnya ana pun ada niat nak pergi PK, just nak check,..sebab 2 minggu nie rasa pening kepala,..rasa melayang tetiba,...masa ana menjawab paper pertama pun kene jugak,..Allahuakbar,...risau juga dibuatnya,.....
Ana pun jumpa doktor,...ni lah pertama kali nya ana berjumpa doktor di UTM ni atas urusan…

Salam Jumaat

Image
Bismillahhirahmanirrahim,....alhamdulillah ,..syukur dipanjatkan kepada Allah yang masih memberi kita peluang untuk terus berada di bumi ini,..apa khabar?...hehe...salam jumaat semua,..jumaat penghulu segala hari,..semoga kita bersemangat untuk memulakan hari ini,...dan ayuh!!...terus berjuang,..insyaAllah.....


 ~SELAMAT BERJUANG, POSITIFKAN DIRI AGAR SENTIASA BERSEMANGAT INSYALLAH~
Hari ini, insyaAllah ana nak berkongsi sedikit ilmu iaitu motivasi pagi la kiranya yang disampaikan oleh Hj Fadzli Yusof daripada radio ikim.fm,...ana tak berapa pandai untuk mengolah apa yang ana dengar tetapi insyaAllah ana cuba yang terbaik,..agar kita boleh berkongsi bersama...(^_^)

Manusia tidak akan lari dari melakukan kesilapan. Maka, apa yang boleh kita belajar dari kesilapan yang telah kita lakukan. Kita seharusnya bangkit daripada sering melakukan kesilapan dalam kehidupan.

3 langkah yang perlu dilakukan supaya kita belajar dari kesilapan yang kita lakukan :
 Kita perlulah mengakui kesilapan yang te…

Secebis rasa,..

Image
Kehadapan hambamu yang jahil ini,
Alhamdulillah hamba panjatkan padamu,… Yang telah memberi nikmat pda ku, Untuk terus bernafas, melihat ciptaanmu dan berjuang dijalanMu.
Wahai Pencipta, Hamba mu yang serba lemah dan kekurangan ini, Mengharapkan bantuan mu kasih mu belasmu,

Wahai Pencipta, Jadikanlah hari ini hari yang diisi dengan tindakan yang enkau redhai, Jangan biarkan hamba alpha dengan dunia, Kalah dengan nafsu sendiri, Ego yang ditegakkan, Ya Rahman kuatkan diri ini menempuhinya.
Wahai Pencipta, Positifkan diriku, Agar hari ini lebih baik, Hadirkan lah rasa syukur atas segala nikmatmu.
p/s: wahai diriku...terus berusaha jgn biarkan dirimu jatuh,..ayuh bangun....perbanyakkan zikir serta letakkan pergantungan dengan Allah,...

MOOD final exam..!

Image
Assalamualaikum semua,...pejam celik pejam lagi n celik lagi...hehehe..final exam da hampir.....Ya Rahman begitu cepat masa berlalu,...ana nak ucapkan Salam Imtihan kat semua...semoga Allah permudahkan urusan semasa exam.,..diberi kesihatan fizikal dan mental yang baik...amin....

Pesanan buat diri ini,..gunakanlah masa yang Allah beri dengan sebaiknya,...anggaplah ujian sebuah peluang untuk kita terus maju kehadapan...jangan letakkan diri ke tahap kehinaan,...sentiasa bermuhasabah dan terus memotivasikan diri menuju kejayaan,.....ikhlaskan dirimu mencari, menyusuri dan meneroka ke jalan redha Nya,....


~ Salam imtihan, biltaufiq wa an-najah, amiin ~