Posts

Showing posts from June, 2013

Oh ViVa...!!

Image
Bismillah....
Assalamualaikum,...

Tanggal 18 Jun 2013

Merupakan tanggal keramat saya ..untuk pembentangan projek sarjana muda, PSM...selalu nya panggil viva,..but not sure,,that term stand for what,...errmmm,....memang nervous la sebelum tanggal ini,..makan tak kenyang,,mandi tak basah,..tak keruan,....huhu,..~~... orang kata ,..macam present biasa-biasa jer,...tapi bagi saya tak ,,,sebab 2 semester nak siapkan this project ok,..so nk present ini...tak boleh la memain,..

sebelum ini ada mock present bersama supervisor ,..alhamdulillah perbaiki mana yang kurang,..tiada terbang ,..bagi terbang,..tiada tema warna,..bagi ada tema,...macam-macam lagi,..syukur,..terima kasih Dr Rohana dan sahabat-sahabat yang lain,..
semoga kalian sentiasa di dalam rahmat Nya,..

 alhamdulillah semua berjalan lancar.....dapat deliver speech dgn baik...(yaker...??...huhu)


~ Antara yang perlu dibawa semasa viva ok,... (kenangan.....) ~


~ Slide saya,...biasa-biasa jer,...~


Sesi II ..3rd presenter....sesi saya ada dua co…

Selesai Sudah,..

Image
Bismillahhirrahmanirrahim....
Assalamualaikum..
Alhamdulillah ,..hari ini merupakan paper yang terakhir pada zaman degree nie,...pasni maybe dah tak rasa exam dalam dewan kolej....
Semester 8 ini ada 5 paper,...
3.6.2013  Pengajian Kemahiran Berfikir DSI (tempat exam)
5.6.2013 Teknologi Pemprosesan Makanan II KTR
7.6.2013 Teknologi Pembuatan
10.6.2013 Agroteknologi KTHO
12.6.2013 Asas Pengurusan Inovasi dan Pengeluaran Produk KTHO
Buat kali pertamanya peperiksaan dengan jarak exam yang sangat-sangat dekat,...huhuhu~~..
Dengan sibuk dengan final year project/thesis/PSM.... Memang cabaran sungguh...itu lah pengalaman yang tidak boleh dibeli,..hanya dengan rasa dan lalui sahaja...
Makan ,,tak rasa nak makan...tapi kena makan jugak la kan,...nanti sakit pula.. tidur tak berapa lena...mandi tak berapa basah,..(hihi..tipulah x basah..sure basah kan...)... haa....dah macam orang bercinta,..tapi betul apa,..cinta ngan ilmu,..setuju tak,..
Alhamdulillah,..syukur..dipermudahkan segala urusan ku,..terima kasih Allah...…

Kosong

Entah mengapa aku merasakan kosong Kosong jiwa, kosong akal... Ia bagai layang-layang terputus tali....
Mungkin jiwa ini kosong dengan kasih Tuhan Tapi awas!!!.... Kasih Tuhan sentiasa bersama Tuhan itu dekat dengan hambanya... Sama ada kita sedar atau tidak...
Mungkin akalku penat... Penat fikir dunia?...ah! penat semua.. Hingga aku lupa memberi makanan kepada rohani,,jiwaku.. Tapi itu harus aku lalui..persoalannya bagaimana???....
Duhai diri..betulkan niatmu,. Dunia ini hanya alat untuk capai matlamat akhirat, Akhirat yang utama...ia pengakhiran kita, Niatkan segala-galanya hanya mencari redhaNya
Tapi aku insan biasa, Kedangkala tersungkur,..namun jalan biar sungkurmu lama, Ayuh diri ..bangkit.... Baikilah cinta mu dengan Pencipta mu,
Dia tidak pernah tinggalkan kau, Basahkan bibirmu dengan zikrullah, Solat mu perlu dijaga... dengan lakukan diawal waktu
Jangan biarkan diri rebah Bangkitlah dengan kasih & cinta pada Nya
050613 16:30 ~UTM Skudai~
mood : finalexam, PSM,....Ya Allah..permudahkan segala urusank…