Posts

Showing posts from January, 2013

cInTa♥

Assalamualaikum.... Alhamdulillah syukur,,masih diberi kekuatan, semangat untuk terus berada dijalanNya..insyaa Allah..
Hari ini ,,tetiba saya rasa nak bercerita pasal cinta..kenapa ea?,,,nak kata saya arif ,tak la arif pun..sbb saya tak kahwin lagi...hihi...ermmm,,,,,tahun akhir nie ramai sahabat-sahabat dah nikah...ada yang bakal menimang cahayamata,,,subhanallah...
Cinta..saya suka membaca berkaitan cinta...awak2 pun suka jgk kan,,,hihi..cinta itu luas maksudnya...cinta pada Pencipta, Rasulullah,,ibu ayah..dan sesama makhluk...cinta sesama makhluk ini lah yang sering dibahaskan dan menjadi tarikan buat para remaja....setuju?,,,,
that why,,,before kita ambil langkah apa2...bekalkan lah diri dengan ilmu...membaca...sebab dari membaca kita dapat tambah ilmu dan tahu apa yang kita tak tahu....agar kita tak tersesat kelak.,,,persoalannya ilmu apa?,,,ilmu yang dapat memberi manfaat...ilmu sebagai anak,,ilmu mcm mana nak jadi anak soleh...ilmu berkaitan persoalan cinta berbeza jantina...…

Syukur 2013

Bismillahirrahmanirrahim.. Alhamdulillah...syukur,,masih diberi peluang  untuk bernafas di bumi ciptaan Allah ini... Lama sungguh  entry ni kosong kan,,,,kekangan masa dalam pengajian ini...insyaa Allah tahun akhir ini macam2 perkara ...itu perkara biasa kan bagi seorang pelajar...moga setiap urusan kita mendapat redhaNya...
Pejam kelik..pejam celik da masuk Tahun 2013 kan!...Allahuakbar...terasa cepat masa berlalu ....itu lah penghujung zaman...setahun dirasakan sebulan ,sebulan dirasakan seminggu dan seminggu dirasakan sehari....semoga kita dapat memanfaat masa yg Allah beri sebaiknya,,,ingatan buat diri ini~~
Pelbagai perkara yang berlaku dalam kehidupan ini...bila kita berasa selesa syukur,,,jgn kita alpa dengan nikmat diberi...ingat setiap sesuatu itu adalah nikmat dariNya...ia juga merupakn ujian untuk kita...bagaimana kita menghadapinya....segala nya milik Allah...jangan kufur..tingkatkan syukur... Syukur di atas nikmat diberi...syukur itu bahagia...
Pertingkatkan muhasabah di…