Posts

Showing posts from March, 2011

Menu Kanak-Kanak,...

Image
Bismillahirrahmanirahim... Assalamualaikum,... entry kali ini ana nak tunjukkan menu-menu untuk kanak-kanak,....ini adalah hasil dari mini catering course ana,..teknologi serta pendidikan kemahiran hidup...subjek penyediaan makanan...setiap minggu kami akan membuat mini catering,..dan kami akan mencari pelanggan untuk memakan makanan kami,...hanya RM5 untuk setiap menu,.....seronak kan,...alhamdulillah semua berjalan lancar,......terima kasih kepada kawan-kawan yang telah menjadi pelanggan kami,....



~Continental Pan Fried Chicken~
~Puding Cocktail Buah-buahan~
 ~Ayam Goreng Tauhu Jepun~
~Makaroni Carbonara~
~Orange Jelly Cocktail~
ana bagi tgk gambar tapi tak bagi recipe ea,...hehehe,.,..sesiapa yang nak recipe boleh email ana ya,..cahayahati_libra90@yahoo.com........insyaAllah ade kelapangan ana masuk kat studio24kod9 nie,.....dan bagi student UTM JB,...blh la nak book makan kat restoran kami,...(@_@),....bertempat di Restoran Bunga Lawang, Fakulti Pendidikan UTM, JB....setiap hari se…

Siapakah???...

Bismillahirahmanirahim,... Alhamdulillah , syukur atas nikmat yang dikurniakan,....da lama ana tak update studio24kod9 nie,.... entah la rasa tak bersemangat nak post new entry,.....ana nak kongsi sikit dari pembacaan kat facebook,....dan marilah kita bermuhasabah diri ini,...siapakah diri kita,...bagaimanakah kita,....adakah iman kita makin berkurang atau bertambah......walaupun kita sibuk macam mana pun,..ingat tujuan kita hidup di dunia,....untuk mencari redha ALLAH,...(peringatan buat diri yang sering alpha)..jom kita baca jom,...(^_^)
SIAPAKAH ORANG YANG SIBUK? Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah dia mempunyai kerajaan seperti Kerajaan Nabi Sulaiman a.s
SIAPAKAH ORANG YANG MANIS SENYUMANNYA? Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia berkata,"INNA LILLAHI WAINNA ILLAIHI RAJIUUN". Lalu sambil berkata," Ya Rabbi aku redha dengan ketentuanMu ini," sambil mengukir senyum…