Posts

Showing posts from January, 2012

Dengan Mu aku Hidup

Image
Dengan Mu aku Hidup
Dengan Mu aku hidup Dengan Mu aku mati Hanyalah padaMu Hanyalah untukMu Hidup kan dijalani
PadaMu ku berserah PadaMu ku berpasrah Hanyalah padaMu Hanyalah untukMu Hidup kan dijalani
Engkau Allah yang Maha Mendengar Engkau Allah yang Maha Penyayang Engkau yang mengampuni Engkau yang memaafkan Engkau Allah
Allahurrahman Allahurrahim Allahul malikul kuddusussalam Allahul mukmin allahul muhaymin Allahul azzizul jabbarrul muttaqabbir
 ~Opick~

Di dalam mengharungi kehidupan,…kita tidak akan terlepas dari melakukan kesilapan…itulah kelemahan, kekurangan setiap manusia….iman manusia kekadang tinggi kekadang rendah,….daripada kesilapan itulah, kita koreksi diri kita ,..muhasabah kembali dimanakah kita disisiNya….
Setiap ujian yang diberi itu adalah menjadikan diri kita kembali dekat denganNya,…dan mengakui segala kesilapan,…dalam masa yang sama Allah menjadikan kita kuat dan matang dalam menghadapi ujianNya,,,,,.pertingkatkan doa dan baiki hubungan denganNya kembali agar rahmat, taufik dan hida…

Go!!

Image
Assalamualaikum,... Bismillahirrahmanirrahim,....
Alhamdulillah syukur,..masih diberi kekuatan, masih bernafas, masih merasai nikmatNya,...syukur,...alhamdulillah dapat juga nak update blog nie,...alhamdulillah hari ini selesai one paper,...subjek Kaedah Penyelidikan dalam Pendidikan,....insyaAllah ada 4 lagi paper,...moga Allah beri kekuatan dan semangat untuk hadapi hari-hari mendatang.....amin..

Rasa macam dah tak terdaya lagi,...nak terbang kat langit,...monolog diri,...Ya Allah bawa hamba terbang,....tapi ingat!!....kehidupan tidak akan sunyi dari diuji,...cuba bayangkan hidup kita tak diuji,....so tak mencabar la kan,...ingat Allah sentiasa bersama kita.....dekatkan diri denganNya,..pertingkatkan taqwa dan iman....
Dengan Iman kita yakin ujian dan cabaran itu datang daripada Allah. Iman menimbulkan rasa baik sangka, rasa pengharapan dan keyakinan kepada pembelaan Allah. ~Ustaz Pahrol Mohamad Juoi~
Allah berfirman yang bermaksud : "Allah tidak menguji manusia melainkan sepadan den…