Saturday, May 7, 2011

HaBis SuDah.....

Bismillahirrahmanirahim,.....

Lama sangat da tak update studio24kod9 ni,.....entah la,..tiada mood nak menulis,........rindu la pulak kat blog ni kan,.....
alhamdulillah semalam ana sudah selesai final exam bagi semester 4 sesi 2010/2011,.....walaupun da habis exam tetapi mestilah berusaha lagi iaitu bertawakal,...banyakkan berdoa dan mengharap,...semoga berjaya bagi sem. 4 ini insyaAllah,......(^_^),...

Banyak perkara yang berlaku sepanjang semester ini,...manis, duka,...semua itu ujian adakah kene bersabar atau tidak ,..bagaimana kita menghadapi ujian yang Allah beri pada kita,.......ujian itu adalah satu tarbiyah dari Allah buat diri kita,..sama ada kita perasan atau tidak,....hati akan berbicara,...

pandangan mata selalu penipu, 
pandangan akal selalu tersalah, 
pandangan nafsu selalu melulu,
pandangan hati itu yang hakiki
KALAU HATI ITU BERSIH,.....
(hijjaz -pandangan mata-)

maka, ana memperingatkan diri yang lemah ini dan semua agar kita sentiasa menjaga hati,.....
kenangan sepanjang semester 4,.......


~rakan sekelas,...field trip di Hotel Grand Paragon,....(sedap makanan kat sini...)~


~kelas kimpalan dan fabrikasi logam,...bersama tenaga pengajar Encik Ros Iskandar,...~


~menghias kek bersama kak izan,....~


~Malam Anugerah SriKandi Kolej Tun Fatimah,...MASA '10 di Dewan Sultan Iskandar,..~


~Zafina, Syakirah, Hajar, Shalini, Amanina,....~

~muka keletihan selepas memasak ,..hehehehe....~

~tunjuk cara yang dilakukan oleh Encik Iskandar,....kamu kene pentingkan keselamatan ~

selepas ini, akan bercuti panjang selama 4 bulan,..lama tak,...maka,..ana mengajak diri ini dan semua sahabat yang bercuti,..gunakanlah masa dengan sebaiknya,.....sentiasa memperbaiki diri, bermuhasabah diri,.....

wassalam

No comments:

Perjuangan

Bismillah... Semasa perjalananku ke universiti, sempat aku mendengar bicara seorang ilmuan. Tokoh Maulidur Rasul Peringkat Kebangsaan 20...