Saturday, January 22, 2011

Trip to Ledang & Muar

Bismillahhirahmanirahim...
Assalamualaikum.....


alhamdulillah dapat juga ana update blog nie,...internet slow sgt,..tak dpt nak share,..hehehe,..insyaAllah entry kali ni ana nak share mengenai trip ana bersama sahabat-sahabat sekelas ke daerah Ledang dan Muar,...korang tahu tak Ledang merupakan salah satu daerah di negeri Johor,...sebelum ini Ledang di bawah daerah Muar,....senang cerita Tangkak la,...if cakap Ledang semua orang kurang tahu,..tol x??.....

~sebelum bertolak,..ni lah kereta sahabat-sahabat kedah ni sewa,..ana sebagai pemandu pelancong je,...~

~bila keluar plaza tol Pagoh,..akan nmpk ini,..if tak nmpk tu salah masuk la,..hehe...~


cuba teka ini di mana,..??.....mesti la Gunung Ledang,....tapi penduduk area Muar dan Tangkak panggil air panas,...ana pun tak sure camne leh jdi air panas,...padahal air nyer tak panas langsung,....sejuk sgt,...sampai menggigil smu sabahat ana,..sian mereka....(^_^)

 ~Subhanallah damai sungguh suasana~


 ~ni makanan kami,...~

Sebelum kami pergi ke Muar,....kami singgah membeli belah kat Tangkak,..untuk mengetahuan smu,..Tangkak tempat membeli belah ...bahan kain, tudung, langsir dan macam-macam lagi la,.....usually ramai org nak beli bahan kain utk hari raya la,...

~Bandar Maharani..bandar muar la tue,...kami panggil bando muo..hehehe~

kat Bando Muo nie ana bawak sahabat-sahabat makanan la,....mee bandung,..sedap tau,...hehe,..promote nie,...



Selepas itu ana bawak mereka ke Tanjung Emas,...ramai orang sbb hujung minggu katakan,...ana ternampak ustaz ana,.Ya Allah da lama tak jumpa kan,..tp ana tak tegur sbb dlm kereta,..ustaz tengah jogging masa tue,..nampak sihat ustaz,.alhamdulillah,...Ustaz Naseh.....(^_^).....

 Taman Tanjung Ketapang ni kat Tanjung Emas la,...kat Tanjung Ketapang ni byk monyet,..ramai pengunjung datang utk beri monyet-monyet ni makan,...maaf la,..gambar monyet tak ambil,..hehehe




Ini Jeti Tanjung Emas,...ana tak pernah naik,...adult RM10....masa tu da petang ,so da nak tutup,..mungkin takde rezeki nak menyusuri muara Sungai MuO ni,..insyaAllah lain kali,...dear friends,...(@_@)

Selepas itu, bawak mereka ke Masjid Muo,...hehehe,..alhamdulillah indah masjid nie,...ana lama da tak solat kat masjid nie,....
 ~bahagian wuduk lelaki~
 ~sudut gambar-gambar~

 ~subhanallah cantik kan~

Ha,...itulah antara tempat menarik kat Ledang & Muar ni,...hehehe,,,,da mcm promoter da,..takde la,..perkongsian,....mana tahu kalian nak berjalan-jalan pula,.........

 ~ni daripada mereka,...Siti Hajar, Nurul Zafina, Syakirah,..& Shalini...~

~Semoga hari ini lebih baik dari hari semalam,..have a nice day~ 




2 comments:

asliner said...

wah..
izzati pergi ke Muar?
rindunye kat mua..=)

N I A said...

a'ah ,..bwk classmate gie jejalan,...jom la tron muo,...nti leh singgah umah ana....(^^)

Perjuangan

Bismillah... Semasa perjalananku ke universiti, sempat aku mendengar bicara seorang ilmuan. Tokoh Maulidur Rasul Peringkat Kebangsaan 20...